#
Vacature voorzitter Vereniging ‘het Graf van Sint Servaas’
09 april 2021
Lees meer
#
Bijeenkomst Euregio-comité
09 maart 2020
Op het stadhuis van de stad Sint-Truiden verzamelden de Euregionale comités van de Zevenjaarlijkse feesten uit de Euregio. Vertegenwoordigers van Susteren, Maastricht, Tongeren en Hasselt ontmoetten er de initiatiefnemers van de Zevenjaarlijkse Trudofeesten.
Lees meer
#
Installatie nieuwe leden
29 oktober 2019
Maandagavond 28 oktober zijn er 6 nieuwe leden geïnstalleerd bij de Vereniging het Graf van Sint Servaas.
Lees meer
Jubileumconcert fanfare Sint Servatius
06 juni 2019
Zondag 16 juni, 14.00 uur, Sint-Theresialkerk
Lees meer
#
Theatervoorstelling ‘De OmZieners’ in Maastricht - 1 mei 2018 - Sint Servaas Basiliek
05 april 2019
In het kader van de week van Sint Servaas komt er een bijzondere theatervoorstelling naar Maastricht: De OmZieners. De voorstelling wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Dit is een multicultureel theatercollectief van professionele theatermakers en mensen die in armoede leven. Zij richten zich op een breed publiek uit alle geledingen van de samenleving. Een unieke ervaring voor iedereen met een open blik. De voorstelling wordt georganiseerd samen met de Vereniging Het Graf van Sint Servaas en is op uitnodiging van deken Dautzenberg.
Lees meer
#
Heiligdomsvaart-Messiah te zien op RTV-Maastricht
19 december 2018
RTV-Maastricht zendt op 25 december (Eerste Kerstdag) en op 27 december om 17.00 uur de Messiah, zoals uitgevoerd tijdens de Heiligdomsvaart van Maastricht, uit in het tv-programma de Carrousel. De opnames hiervoor zijn gemaakt door Studio 35 Maastricht
Lees meer
#
Vergadering Euregiocomité zaterdag 17 november 2019
19 november 2018
Op de foto leden van het Euregiocomité bij gelegenheid van de vergadering op zaterdag 17 november 2018 in de Sint Servaasbasiliek te Maastricht. Het Euregiocomité bestaat uit vertegenwoordigers van de Heiligdomsvaarten Susteren en Maastricht en van de Virga Jessefeesten Hasselt en de Kroningsfeesten Tongeren. Het Euregiocomité heeft zich tot doel gesteld om jaarlijk met elkaar van gedachten te wisselen en om kennis en ervaring met elkaar te delen. Uiteraard stond er ook een terugblik op de agenda van de Heiligdomsvaart Maastricht die dit jaar succesvol werd gehouden. Tevens werd het voorzitterschap van het Euregiocomité overgedragen aan de collega’s van Susteren waar de volgende Heiligdomsvaart zal worden gehouden in 2021.
Lees meer
#
Filmvoorstelling vrijdagavond 1 juni verplaatst naar het Centre Céramique!!
01 juni 2018
In verband met de weersomstandigheden is de filmvoorstelling van vrijdagavond 1 juni verplaatst naar het Centre Céramique!!
Lees meer
#
Groot Heiligdomsvaart Concert uitverkocht!
28 mei 2018
Het Groot Heiligdomsvaart Concert door het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo en het Aachener Domchor/Domsingschule dat a.s. vrijdagavond zal worden uitgevoerd in de Theresiakerk is volledig uitverkocht!
Lees meer
#
!! Voorstellingen Ananda Puijk 30 & 31 mei a.s. geannuleerd
28 mei 2018
Helaas moeten wij mededelen dat de voorstellingen van Ananda Puijk op 30 & 31 mei a.s. in de Muziekgieterij zijn geannuleerd.
Lees meer
#
Zomerse temperaturen verwacht tijdens eerste ommegang Heiligdomsvaart
24 mei 2018
Advies aan bezoekers: zorg voor bescherming en water! Voor a.s. zondag 27 mei, de dag van de eerste ommegang in het kader van de Heiligdomsvaart, worden hoge zomerse temperaturen verwacht. De Heiligdomsvaart-organisatie adviseert de bezoekers om zich hierop goed voor te bereiden door te zorgen voor voldoende bescherming (geen paraplus) en om zelf water mee te nemen water. Voor de deelnemers aan de ommegangen zal er door de organisatie water worden uitgedeeld.
Lees meer
#
'Heiligdomsvaart Maastricht, tussen zwart-wit en kleur'
21 mei 2018
​Op 21 mei 2018 zond L1 een mooie documentaire uit over de afgelopen edities van de Heiligdomsvaart.
Lees meer
#
Frank Steijns bij L1 Radio over het Heiligdomsvaartlied
19 mei 2018
Zondagavond 20 mei om 19.00 uur doet Frank Steijns, als gast bij Emil Szarcowicz, enthousiast verslag op L1 Radio over het Heiligdomsvaartlied 2018. De uitzending wordt herhaald op dinsdagavond 22 mei.
Lees meer
#
​Fanfare Sint Servatius viert de Servaas-maand en Heiligdomsvaart
18 mei 2018
Fanfare Sint Servatius eert haar naamgever Sint Servatius nadrukkelijk in de Servaas-maand mei. Daarnaast geeft de fanfare uit Biesland acte de présence tijdens de 55e editie van de Heiligdomsvaart Maastricht.
Lees meer
#
​Ommegang Heiligdomsvaart op 27 mei live op TV
17 mei 2018
De eerste ommegang van de Heiligdomsvaart Maastricht op 27 mei a.s. zal rechtstreeks worden uitgezonden via televisie. Een co-productie tussen RTV Maastricht en L1 maakt deze uitzending mogelijk. Naast de uitzending via tv is de Heiligdomsvaart-processie ook te volgen via de Facebook-pagina en de website van RTV Maastricht. De tv-uitzending begint op 27 mei om 15.30 uur.
Lees meer
#
Video-interview op katholiekleven.nl
08 mei 2018
Onlangs werden Joseph Goumans, voorzitter van de Vereniging het Graf van Sint Servaas en Harry Kuijpers, voorzitter van het Broederschap van Sint Servaas, geïnterviewd over de naderende Heiligdomsvaart. Beide deden hun verhaal voor KatholiekLeven.nl, een internet videostation gebaseerd op een initiatief van de Nederlandse bisschoppen.
Lees meer
#
Bronprocessie onder stralende zon!
07 mei 2018
Dit jaar zijn er meerdere momenten dat we te gast zijn bij de Bron van Sint Servaas in Biesland. Op 24 mei zal daar de officiële opening plaatsvinden van de 55e editie van onze Heiligdomsvaart. Op zondag 6 mei vond de traditionele processie naar de Bron plaats als begin van de Servaasweek. Dat dat gebeurde onder een stralende zon!
Lees meer
#
Sleutel naar de Hemel - Kloosterbibliotheek Wittem 20 mei - 1 juli 2018
04 mei 2018
Tegenwoordig is de Noodkist van Sint Servaas elke dag in de schatkamer van de Sint Servaasbasiliek te bewonderen. Vroeger werd de kist maar een keer in de zeven jaar getoond. Deze lente kunnen bezoekers in de bibliotheek van Wittem de aantrekkingskracht ervaren en meer over de legende van Sint Servaas en de Noodkist te weten komen.
Lees meer
#
​Stadsprocessie Maastricht op zondag 13 mei
28 april 2018
Zondag 13 mei a.s. trekt de jaarlijkse stadsprocessie door het centrum van Maastricht. Deze processie sluit de ‘ Servaasweek' af en start om 11.45 uur na de pontificale hoogmis in de Sint Servaasbasiliek. Voorafgaand aan de processie zal ‘ Grameer’ worden geluid om 09.40 uur en vindt er een pontificale Hoogmis plaats om 10.00 uur in de Sint Servaasbasiliek.
Lees meer
#
Mevrouw Hanny Hendrix lid in de orde van Oranje Nassau
27 april 2018
​De jaarlijkse lintjesregen is weer begonnen. In Maastricht deelde burgemeester Annemarie Penn te Strake de Koninklijke Onderscheidingen uit aan Maastrichtenaren die zich de afgelopen jaren verdienstelijk hebben gemaakt o.a. als vrijwilliger bij een Stichting, vereniging of als mantelzorger. Het mooiste van deze lintjesregen is altijd de reactie van de gedecoreerde. Er is altijd wel een traantje te ontdekken als de woorden “het heeft zijne Koninklijke hoogheid behaagt u te decoreren in de orde van Oranje Nassau” vallen. Daarnaast de smoezen om iemand naar een bepaalde plek te lokken waar dan vrienden en familie deze persoon op staan te wachten.
Lees meer