#
Virga Jessefeesten Hasselt staan op punt van beginnen
21 juli 2017
In Maastricht vieren we al honderden jaren de Heiligdomsvaart. In Hasselt kent men ook een Heiligdomsvaart. Daar worden al eeuwenlang de zogenaamde Virga Jessefeesten gevierd. Om de zeven jaar wordt Hasselt omgetoverd in een bijzonder plek met een buitengewone sfeer rondom de Virga Jesse, het Mariabeeld dat in Hasseltse basiliek staat. Haar naam verwijst naar het Oude Testament waarin de Twijg van Jesse aan een omgehakte boom ontspruit - een teken van hoop.
Lees meer
#
Op weg naar de Heiligdomsvaart met Sint Urbanus Zang en Vriendschap
19 juni 2017
In de aanloop naar de Heiligdomsvaart in 2018 staat de H. Mis van 11.30 uur op zondag in de Servaasbasiliek te Maastricht in het teken van gastvrijheid. Op zondag 25 juni mogen wij het kerkkoor Sint Urbanus Zang en Vriendschap uit Belfeld begroeten.
Lees meer
#
Op weg naar de Heiligdomsvaart met zangkoor Sint Caecilia uit Amby
24 mei 2017
Als opmaat naar de Heiligdomsvaart 2018 zal er elke laatste zondag van de maand een optreden plaatsvinden van een gastkoor in de Heilige Mis van 11.30 uur in de St. Servaasbasiliek.
Lees meer
#
Tijd voor de lintjes - deel 3
15 mei 2017
​Mevrouw Elly de Haan-Verduyn is woensdag 10 mei benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze krijgt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor het kerkelijke leven in Maastricht en Zuid-Limburg.
Lees meer
#
Tijd voor de lintjes - deel 2
07 mei 2017
Op woensdag 26 april om 11.45 uur werd tijdens een vergadering van het Percessiecomite aan mevrouw Lizzy Bovens-Westenberg een lintje uitgereikt. Zij is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.
Lees meer
#
Promotievideo Heiligdomsvaart 2018
06 mei 2017
Promotievideo HDV 2018
Lees meer
#
Grameer luidt bij uitvaart Philip Houben
28 april 2017
​A.s. zaterdag 29 april zal vanuit de Sint Servaasbasiliek ‘de Grameer’ om 10.40 uur worden geluid als eerbetoon aan de overleden Maastrichtse oud-burgemeester Philip Houben.
Lees meer
#
Tijd voor de lintjes
26 april 2017
Zo rond Koningsdag worden weer de Lintjes uitgedeeld. Zo ook aan de heer W.P.M. van Haaren (Walter). Hij werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje door burgemeester Annemarie Penn - te Strake in de Kanunnikenkelder van de Sint Servaasbasiliek.
Lees meer
#
6 mei 2017: Op weg naar de Heiligdomsvaart
29 maart 2017
Een jaar voor de officiële opening van de eerstvolgende Heiligdomsvaart Maastricht, trekt zaterdag 6 mei aanstaande een processie vanuit de St. Martinuskerk in Wyck naar de St. Servaasbasiliek in het centrum van Maastricht. Hiermee wordt aangegeven dat Maastricht op weg gaat naar de 55e uitgave van de Heiligdomsvaart, die de titel draagt ‘Doe goed en zie niet om’, en die plaats zal vinden van 24 mei tot en met 3 juni 2018.
Lees meer
#
Trichter voor jarige Joseph Goumans
23 maart 2017
​Voorzitter Joseph Goumans van het Graf van Sint Servaas, is zondagochtend 19 maart onderscheiden met de Trichter. De penning die bij dit eerbewijs hoort werd hem na de hoogmis van de Sint Servaasbasiliek in handen gegeven door burgemeester Annemarie Penn – te Strake.
Lees meer
#
Euregiodag 15.03.2017
13 maart 2017
​Op de foto de leden van het Euregiocomité, een samenwerkingsverband van de Kroningsfeesten van Tongeren, De Virga Jesse Feesten van Hasselt en de Heiligdomsvaarten van Susteren en Maastricht.
Lees meer
#
Sjevraoje bij welkom in de Sint Servaasparochie
03 december 2016
In aanloop naar de Heiligdomsvaart in 2018, mogen we pastoor-deken John Dautzenberg welkom heten in de Sint Servaas parochie. De nieuwe deken vertelt over zijn rol in de Heiligdomsvaart en wat het thema ‘Doe goed en zie niet om’ voor hem betekent. 
 

Wie bij kersverse deken Dautzenberg aanbelt, wordt welkom geheten door zijn hond Joep. Tijdens zijn ommetjes met Joep, verkent de pastoor de omgeving van zijn nieuwe parochie. Op 6 november werd hij als deken van Maastricht geïnstalleerd in de Sint-Servaasbasiliek. Hij beleefde het als een “enorm indrukwekkende dag”. Hij leerde die dag zijn eerste Maastrichtse woord: “Ik kreeg sjevraoje bij de intocht”.
Lees meer
#
Installatie pastoor-deken Dautzenberg zondag 6 november
02 november 2016
Zondag 6 november wordt pastoor John Dautzenberg geïnstalleerd als nieuwe pastoor van de, al geruime tijd samenwerkende, clusterparochies van St. Servaas en St. Anna/St. Lambertus en als deken van Maastricht. Deze installatie zal plaatsvinden a.s. zondag om 14.30 in de St. Servaasbasiliek in Maastricht tijdens een plechtige hoogmis.
Lees meer
#
Sint Lambertuskerk centrum voor culturele activiteiten
01 november 2016
De organisatie van de Heiligdomsvaart 2018 heeft de Sint Lambertuskerk in Maastricht gekozen als centrum voor haar culturele activiteiten. Hoogtepunt in het culturele programma is de uitvoering van de Messiah van Händel.
Lees meer
#
Burgemeester en Gouverneur Vrienden van de Heiligdomsvaart
02 september 2016
De burgemeester van Maastricht mevrouw Annemarie Penn-te Strake en de Gouverneur van Limburg dhr. Theo Bovens worden op bijgevoegde foto welkom geheten als eerste ‘Vrienden van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018’. Zij overhandigen aan dhr. Joseph Goumans, voorzitter van de organiserende Vereniging het Graf van Sint Servaas, de bijbehorende folder.
Lees meer
Film 'Over Sint Servaas en de Romeinen'
02 juni 2016
Tijdens de Heiligdomsvaart van Maastricht in 2011 bezochten ruim 1.000 jongeren de Maastrichtse St. Servaasbasiliek. De vele positieve reacties die dat bezoek opleverde zijn de uiteindelijke basis geweest voor het onderwijsproject ‘Over Sint Servaas en de Romeinen’. Nu is de gelijknamige film beschikbaar voor iedereen.
Lees meer
Datum en thema Heiligdomsvaart Maastricht 2018 bekend
15 december 2015
De 55e Heiligdomsvaart Maastricht zal plaatsvinden van donderdag 24 mei 2018 t/m zondag 3 juni. De Vereniging het Graf van St. Servaas, verantwoordelijk voor de organisatie van de 7-jaarlijkse Heiligdomsvaart, is begonnen met de voorbereiding op het grootste religieus en culturele evenement in onze gewesten. Als thema voor de Heiligdomsvaart 2018 is gekozen voor ‘ Doe goed en zie niet om’. Een tekst die staat op een van de Limburgse wegkruisen en zeer actueel is in onze tijd.
Lees meer