Groot Heiligdomsvaart Concert Amikejo

Uitvoerders:

Jeugd Symfonie Orkest ‘Amikejo’, Mädchenchor am Aachener Dom & Aachener Domchor

Dirigenten:

Mark Prils (Amikejo), Herr Berthold Botzet (Domkapellmeister Aachener Domchor)

Componist:

Frank Steijns

Solisten:

Marjon Lambriks, Frans Kokkelmans, Marlies Buchmann en Johannes Klüser


Amikejo, het grootste jeugd symfonieorkest van de Euregio geeft een speciaal concert in de Sint-Theresiakerk Maastricht op 1 juni 2018, aanvang 19.00 uur, tijdens de Heiligdomsvaartfeesten

Met 220 musici op het podium wordt muziek van Fiumara, filmcomponist Ennio Morricone en de Messe in D-Dur van Carl Otto Nicolai uitgevoerd. Gezien het groot aantal deelnemers tijdens dit concert bleek de Lambertuskerk die oorspronkelijk als concertlocatie was gepland te klein. In overleg met de Heiligdomsvaart organisatie is besloten dit concert te verplaatsen naar de Sint-Theresiakerk aan de Tongerseweg te Maastricht.

Een van de hoogtepunten van het concert is o.a de wereldpremière van het Heiligdomsvaartlied, gecomponeerd door de Maastrichtse componist Frank Steijns.Elk deel van het Heiligdomsvaartlied beeld een scene uit het leven van Sint Servaas. De sfeer van deze vier delen gaat symbolisch van angst naar vreugde. De tekst is van de Limburgse dichter Daan Doesborgh. Hij schreef de tekst in het oud-Nederlands zoals dat ten tijde van Henric van Veldeke (schrijver van de Servaaslegende) gesproken werd. Dat was toen de euregionale taal die zowel in het huidige Nederland als Duitsland werd gesproken. Gezien het euregionale karakter van Amikejo en de medewerking van het Mädchenchor am Aachener Dom & Aachener Domchor is voor deze historische ‘tussentaal’ gekozen. Het stuk is georkestreerd door de Londense producer Steven Baker. Marjon Lambriks en Frans Kokkelmans zijn de solisten in deze bijzondere compositie

Het Aachener Domchor verzorgt jaarlijks ongeveer 50 diensten en concerten. De afgelopen jaren hebben concertreizen plaatsgevonden naar Rusland, Amerika, Israël en Zuid-Afrika. Een bijzonder hoogtepunt was het concert voor Paus Franciscus in 2016 in Rome.

Amikejo is sinds 2010 actief vanuit de Euregio Maas-Rijn. De internationale projecten van Amikejo zijn van groot belang voor culturele uitwisseling tussen landen en regio’s binnen én buiten de Euregio Maas-Rijn. Amikejo verenigt jonge musici in de Euregio. Amikejo heeft de afgelopen jaren diverse concerten gegeven in binnen- en buitenland.

Programma
• ‘As I opened fire’ - Fiumara
• The Mission - Ennio Morricone
• Messe in D-Dur - Carl Otto Nicolai
• Heiligdomsvaartlied 2018 - Frank Steijns (speciaal geschreven voor de Heiligdomsvaart 2018; solisten Frans Kokkelmans en Marjon Lambriks)

Koop uw kaarten
www.theateraanhetvrijthof.nl
Entree