Heiligdomsvaart presenteert de roman ‘Servaas achterna’

In het licht van de Heiligdomsvaart Maastricht presenteert de organisatie een bijzonder boek. Deze roman, onder de titel ‘Servaas achterna’, beschrijft de zoektocht van Väös, een student in Maastricht, naar het leven van Sint-Servaas. Auteurs van deze roman zijn de Maastrichtse journaliste Jasmijn Mulkens en de in Rome woonachtige priester Eugène Dassen. De illustraties zijn van Mart Mulkens en de uitgave is in handen van uitgeverij TIC.

Het boek is op 11 maart 2018 gepresenteerd en u kunt het tegen een verkoopprijs van € 19,95 afhalen op ons secretariaat aan het Keizer Karelplein 8c (voor openingstijden klik hier) of bij boekhandel Dominicanen.


Wie was Sint-Servaas en wat heeft hij voor mensen in verschillende tijden en culturen betekend? Väös gaat voor zijn studie op zoek naar de antwoorden op deze onderzoeksvraag. Zijn ontdekkingstocht brengt hem naar Frankrijk, Duitsland en Italië. Overal ontmoet hij mensen die werden geraakt door Sint-Servaas. Hoewel de reis start als studieproject, raakt Väös gaandeweg zelf ook geïnspireerd door de heilige. Tijdens de zoektocht stuit hij op zijn familiegeschiedenis en krijgt de boodschap van Sint-Servaas een persoonlijke betekenis. Väös vindt meer dan alleen antwoorden op zijn onderzoeksvraag.

In ‘Servaas achterna’ gaat hoofdpersoon Väös op zoek naar Sint-Servaas. Door zijn ogen leren we de boodschap van de Maastrichtse stadspatroon beter kennen. ‘Servaas achterna’ is de eerste roman waarin het veelbeschreven leven van Sint-Servaas een rol speelt. Dit hedendaags verhaal neemt daardoor een unieke positie in tussen alles wat eerder verscheen over deze heilige.

Voorkant Servaas Achterna.JPG

Over de auteurs

Jasmijn Mulkens (1988, Maastricht, foto: midden) studeerde Journalistiek in Tilburg en behaalde tegelijkertijd haar propedeuse Theologie vanuit haar grote interesse voor religie. Momenteel rondt ze haar masterstudie Nederlands af. Ze werkte afwisselend als docent Nederlands en als journalist. Deze achtergrond bracht haar tot het schrijven van dit boek.

In werkelijkheid werd een zoektocht naar Servaas ondernomen door Eugène Dassen (1979, Maastricht, foto: rechts). Hij raakte in zijn jonge jaren vertrouwd met Sint-Servaas en zijn basiliek. Tijdens zijn studies kwam hij de wijdverbreide Servaasverering op het spoor. Met zijn inhoudelijke inbreng kwam dit boek tot stand.

Mart Mulkens (foto: links) verzorgde de illustraties in het boek.

Schrijvers Servaas achterna 011117.jpg

Het boek kopen

U kunt het boek tegen een verkoopprijs van € 19,95 afhalen op ons secretariaat aan het Keizer Karelplein 8c (voor openingstijden klik hier) of bij boekhandel Dominicanen.

Heeft u vragen over e.e.a., richt u zich dan tot servaasachterna@heiligdomsvaartmaastricht.nl. Wij komen er snel bij u op terug!