De basiliek van Sint Servaas is in het bezit van een aantal zeer fraaie 18e -eeuwse koorkappen vervaardigd van rijke stoffen, bewerkt met de kostbaarste materialen en vaak voorzien van prachtig borduurwerk waarop religieuze voorstellingen zijn afgebeeld.


Deze historische koorkappen vormden voor FASHIONCLASH het uitgangspunt voor het Koorkappenproject. Tien jonge designers uit de Euregio bestudeerden deze 18e-eeuwse koorkappen en gingen de uitdaging aan om een eigentijdse koorkap te ontwerpen en te maken. Hiervoor kreeg elke ontwerper een koorkap toegewezen als bron van inspiratie. Hoe kijkt de nieuwe generatie ontwerpers aan tegen een traditioneel en religieus onderwerp?

Het resultaat van deze hedendaagse koorkappen wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de Modeprocessie door het centrum van Maastricht op zondag 6 mei 2018. Na deze modeprocessie worden de koorkappen geëxposeerd in het Bonnefantenmuseum. In deze expositie zal naast iedere eigentijdse koorkap, de originele koorkap worden gepresenteerd. Het Koorkappen project maakt tevens deel uit van Fashion My Religion, de 10de editie van FASHIONCLASH Festival.

Het resultaat van deze hedendaagse koorkappen wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de Modeprocessie door het centrum van Maastricht op zondag 6 mei 2018 en is vanaf 12 mei te zien in het Maastrichtse Bonnefantenmuseum.


Uitvoering door
Stichting Fashion Clash
Bonnefantenmuseum
Kerkbestuur St. Servaasbasiliek
Stichting Schatkamer Sint Servaas
Vereniging ‘Het Graf van Sint Servaas’
Kerkbestuur OLV Basiliek
Schatkamer OLV Basiliek

Kaartverkoop
Aan de ticketbalie van het museum.
De kassa sluit om 16.30 uur.

Entree: € 12,50 volwassenen, € 6,25 studenten en CJP-pashouders. Het Bonnefantenmuseum is gratis voor jongeren t/m 18 jaar, Museumkaarthouders en meer.

Zie www.bonnefanten.nl voor actuele informatie.

Openingsdata & tijdstippen

Zaterdag 12 mei t/m zondag 24 juni van 11:00 tot 17:00 uur, ‘s maandags gesloten.


Locatie
Bonnefantenmuseum
Avenue Ceramique 250
6221 KX Maastricht


Modeprocessie
Zondag 6 mei / 15.00 uur

Route processie
Door de binnenstad van Maastricht. De mode-processie start en eindigt bij het Centre Ceramique en zal ongeveer een uur duren. De muziek tijdens de route wordt verzorgd door een nog nader te programmeren fanfare of harmonie.