Kamerkoor Maastricht is een klein gemengd koor met een vaste kern van zangers. Het koor staat sinds 1990 onder leiding van Ludo Claesen en streeft een slanke koorklank na, die met name tot zijn recht komt in Barokmuziek en hedendaags repertoire.


In Maastricht houdt het koor al jarenlang een traditie in ere van uitvoeringen op Goede Vrijdag van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Daarnaast verzorgt het ensemble regelmatig optredens met o.a. muziek uit de Franse en Engelse koortraditie als ook muziek van hedendaagse componisten. Met enige regelmaat staan er werken van de eigen dirigent en componist Ludo Claesen op het programma.

Het koor bestaat grotendeels uit professionele musici en heeft een opmerkelijk niveau bereikt, waardoor het zich kan meten met menig kamerkoor. Op het internationale Korenfestival Tonen2000 in Den Haag viel Kamerkoor Maastricht in de prijzen: cum laude voor het geestelijk repertoire, goud voor het wereldlijk repertoire en bovendien werd het koor uitgeroepen tot het beste Kamerkoor van Nederland in 2006. Kamerkoor Maastricht treedt regelmatig op in Nederland, België en Duitsland.

Naast zijn goed gevulde concertagenda vervult het koor een zeer gewaardeerde taak in het onderwijs aan directie- en zangstudenten aan het Conservatorium Maastricht.

Programma Heiligdomsvaart

‘No hope, if we have not hope in Thee’.
De reis van sint Brandaan en de kruisdood van Jezus.


Gavin Bryars - St. Brendan arrives at the Promised Land of the Saints

Poppeia Berden - orgel

Berenice Awouters - viool

John Stainer - The Crucifixion

Poppeia Berden - orgel

Laurens Alexander Wyns - tenor

David Townend - bas

Het korte koorwerk van Gavin Bryars beschrijft de fantastische oceaanreis van Sint Brandaan, die de ultieme waarheid achter de oceanen zocht om die in zijn eigen land en tussen zijn eigen mensen te vinden.

‘The Crucifixion’ van John Stainer volgt het Bijbelse lijdensverhaal op de voet, onderbroken door meditatieve teksten van de aankomst van Jezus met zijn discipelen bij de hof van Gethsemane tot de komende triomf over de dood worden weergegeven in de devote en zeer typerende Engelse koorstijl van de late negentiende eeuw.


Speeldatum en tijdstip

Woensdag 30 mei / 20:30 uur

Uitvoering door
Kamerkoor Maastricht in Engelse koortraditie
Ludo Claesen – componist en dirigent

Locatie
Sint Servaas Basiliek
Keizer Karelplein 3
6211 TC Maastricht

Kaartverkoop
Gratis toegankelijk