De dansvoorstelling Vestis start op 26 mei 2018 met een spectaculaire rondgang door de binnenstad van Maastricht voorafgaand aan de première en wordt in de week daarna nog vier keer uitgevoerd.


Vestis (de mantel) is een duet dat een brug slaat tussen traditie en de hedendaagse samenleving. Het werk verbindt de openbare stedelijke ruimte van de stad Maastricht met de Sint Janskerk in het hart van het historische stadscentrum. Vestis is een performance met dans, mode, beeldende kunst en live muziek door kamerkoor Studium Chorale.

Choreograaf Joost Vrouenraets is geïnspireerd door de bedevaart: "Ik ben op zoek naar historische, actuele en persoonlijke raakpunten die me inspireren om een autonoom werk te maken dat communicatief is voor een breed, hedendaags publiek." Vrouenraets noemt bedevaart een archetype voor de dans. "Het bewegende lichaam als een instrument om over een hogere waarheid na te denken. Een reis om niet alleen mentale maar ook fysieke ervaringen en inspiratie te ontdekken. Een pelgrimage om juist afstand te nemen van een hectisch dagelijks bestaan, te reflecteren of om andere mensen te ontmoeten". De inspiratie voor de dansvoorstelling Vestis komt uit de werken van Barmhartigheid, met name het derde werk 'De naakten kleden’ en het achtste werk ‘Zorg voor de schepping'.

De kostuums van de dansers worden ontworpen door Verena Klein. Hiervoor worden overhemden gebruikt die via een crowdfunding worden geworven; de samenleving kleedt als het ware het project.

Bij Vestis klinkt live muziek door een achttal zangers van Studium Chorale onder leiding van dirigent Hans Leenders. Als muziek klinkt het beroemde Miserere van Gregorio Allegri en een recomposing van dit werk door de Belgische componist Loran Delforge.

060_MG_2467 voorkeur.jpg
IMG_9066.jpg
IMG_9193.jpg

Uitvoering door
Zang - Studium Chorale
Dans - Joost Vrouenraets en Maïté Guérin
Dirigent - Hans Leenders
Kostuumontwerp – Verena Klein
Muziekbewerking - Loran Delforge
Productie - Dansgezelschap GOTRA, Maastricht!! Voorafgaand aan de uitvoering op 26 mei: spectaculaire rondgang door de binnenstad van Maastricht met als eindbestemming de Sint Janskerk voor de première van de dansvoorstelling VESTIS.

Speeldata 2018
Zaterdag 26 mei / 21:00 uur
Zondag 27 mei / 21:00 uur
Woensdag 30 mei / 21:00 uur
Vrijdag 1 juni / 21:00 uur
Zaterdag 2 juni / 21:00 uur

Locatie
Sint Janskerk
Vrijthof 24
6211 LE Maastricht

Koop uw kaarten
Koop uw kaarten via www.theateraanhetvrijthof.nl Entree: € 12,50