Het Jeugd Symfonie Orkest Amikejo verzorgt een bijzonder concert in de Sint Theresiakerk te Maastricht. Amikejo concerteert samen met honderdzeventig jonge zangers en zangeressen van het Aachener Domchor en de Domsingschule. Het is een uitwisselingsproject in het kader van euregionale samenwerking.

Een van de hoogtepunten van het concert is de wereldpremière van het Heiligdomsvaartlied, dat in opdracht van Amikejo gecomponeerd is door de Maastrichtse componist Frank Steijns. Een toelichting op het lied ziet u door deze link te volgen.

De solisten Marleen Buchmann (sopraan), Marjon Lambriks (mezzo-sopraan), Johannes Klüser (tenor) en Huub Claessens (bariton-bas) zullen onder andere te beluisteren zijn in Messe in D-Dur van Carl Otto Nicolai. Marjon Lambriks en Huub Claessens zijn de solisten in de wereldpremière van het Heiligdomsvaartlied.

Het Aachener Domchor verzorgt jaarlijks ongeveer 50 diensten en concerten. De afgelopen jaren hebben onder andere concertreizen plaatsgevonden naar Rusland, Amerika, Israël en Zuid-Afrika. Een bijzonder hoogtepunt was het concert voor Paus Franciscus in 2016 in Rome. Het koor staat onder leiding van Domkapellmeister Berthold Botzet.

Amikejo is sinds 2010 actief vanuit de Euregio Maas-Rijn. De internationale projecten van Amikejo zijn van groot belang voor culturele uitwisseling tussen landen en regio’s binnen én buiten de Euregio Maas-Rijn. Amikejo verenigt jonge musici in de Euregio. Amikejo heeft de afgelopen jaren diverse concerten gegeven in binnen- en buitenland. Jeugdsymofnieorkest Amikejo staat onder leiding van de Belgische dirigent Mark Prils.

Amikejo 2.jpeg

Programma
"Music for the Royal Fireworks" - Georg Friedrich Händel: Ouverture

• ‘As I opened fire’ - Anthony Fiumara

• The Mission - Ennio Morricone

• Messe in D-Dur - Carl Otto Nicolai

• Heiligdomsvaartlied 2018 - Frank Steijns (speciaal geschreven voor de Heiligdomsvaart 2018, solisten Huub Claessens en Marjon Lambriks)


Uitvoering
Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo
Mädchenchor am Aachener Dom
Aachener Domchor

Dirigenten
Mark Prils (Amikejo)
Berthold Botzet (Domkapellmeister Aachener Domchor)

Componist
Frank Steijns

Solisten
Marlies Buchmann (sopraan)
Marjon Lambriks (mezzo sopraan)
Johannes Klüser (tenor)
Huub Claessens (bariton-bas)

Speeldatum 2018
Vrijdag 1 juni / 19:00 uur

Locatie
Sint Theresiakerk
Sint Theresiaplein
6213 CG Maastricht

Koop uw kaarten - !! uitverkocht !!