img_3957_5902019667_o.jpg
Samen aftellen tot aan de Heiligdomsvaart 2018


Nieuws

#
'Heiligdomsvaart Maastricht, tussen zwart-wit en kleur'
21 mei 2018
​Op 21 mei 2018 zond L1 een mooie documentaire uit over de afgelopen edities van de Heiligdomsvaart.
Lees meer
#
Frank Steijns bij L1 Radio over het Heiligdomsvaartlied
19 mei 2018
Zondagavond 20 mei om 19.00 uur doet Frank Steijns, als gast bij Emil Szarcowicz, enthousiast verslag op L1 Radio over het Heiligdomsvaartlied 2018. De uitzending wordt herhaald op dinsdagavond 22 mei.
Lees meer
#
​Fanfare Sint Servatius viert de Servaas-maand en Heiligdomsvaart
18 mei 2018
Fanfare Sint Servatius eert haar naamgever Sint Servatius nadrukkelijk in de Servaas-maand mei. Daarnaast geeft de fanfare uit Biesland acte de présence tijdens de 55e editie van de Heiligdomsvaart Maastricht.
Lees meer
#
​Ommegang Heiligdomsvaart op 27 mei live op TV
17 mei 2018
De eerste ommegang van de Heiligdomsvaart Maastricht op 27 mei a.s. zal rechtstreeks worden uitgezonden via televisie. Een co-productie tussen RTV Maastricht en L1 maakt deze uitzending mogelijk. Naast de uitzending via tv is de Heiligdomsvaart-processie ook te volgen via de Facebook-pagina en de website van RTV Maastricht. De tv-uitzending begint op 27 mei om 15.30 uur.
Lees meer
#
Video-interview op katholiekleven.nl
08 mei 2018
Onlangs werden Joseph Goumans, voorzitter van de Vereniging het Graf van Sint Servaas en Harry Kuijpers, voorzitter van het Broederschap van Sint Servaas, geïnterviewd over de naderende Heiligdomsvaart. Beide deden hun verhaal voor KatholiekLeven.nl, een internet videostation gebaseerd op een initiatief van de Nederlandse bisschoppen.
Lees meer


Sfeerimpressie Heiligdomsvaart

Onderstaande video - die met dank aan HoutVideo tot stand kwam - geeft een impressie van wat u kunt verwachten van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018.'Servaas achterna' verkrijgbaar

In het licht van de naderende Heiligdomsvaart Maastricht presenteren wij de bijzondere roman 'Servaas achterna', die op 11 maart is gepresenteerd in boekhandel Dominicanen. Het boek beschrijft de zoektocht van de Maastrichtse student Väös naar het leven van Sint-Servaas. Het werd geschreven door journaliste Jasmijn Mulkens op basis van inhoudelijke inbreng van priester Eugène Dassen. Mart Mulkens maakte de illustraties.


Meer over het boek