Programma

De Heiligdomsvaart Maastricht vindt plaats van 24 mei tot en met 3 juni 2018. Het programma bestaat onder andere uit pelgrimages, vieringen, reliekentoningen en nog veel meer. Daarnaast kunt u verschillende culturele activiteiten bezoeken. Van lezingen en workshops tot en met exposities.


Bekijk het programma


Nieuws

#
Euregiodag 15.03.2017
13 maart 2017
​Op de foto de leden van het Euregiocomité, een samenwerkingsverband van de Kroningsfeesten van Tongeren, De Virga Jesse Feesten van Hasselt en de Heiligdomsvaarten van Susteren en Maastricht.
Lees meer
#
Sjevraoje bij welkom in de Sint Servaasparochie
03 december 2016
In aanloop naar de Heiligdomsvaart in 2018, mogen we pastoor-deken John Dautzenberg welkom heten in de Sint Servaas parochie. De nieuwe deken vertelt over zijn rol in de Heiligdomsvaart en wat het thema ‘Doe goed en zie niet om’ voor hem betekent. 
 

Wie bij kersverse deken Dautzenberg aanbelt, wordt welkom geheten door zijn hond Joep. Tijdens zijn ommetjes met Joep, verkent de pastoor de omgeving van zijn nieuwe parochie. Op 6 november werd hij als deken van Maastricht geïnstalleerd in de Sint-Servaasbasiliek. Hij beleefde het als een “enorm indrukwekkende dag”. Hij leerde die dag zijn eerste Maastrichtse woord: “Ik kreeg sjevraoje bij de intocht”.
Lees meer
Installatie pastoor-deken Dautzenberg zondag 6 november
02 november 2016
Zondag 6 november wordt pastoor John Dautzenberg geïnstalleerd als nieuwe pastoor van de, al geruime tijd samenwerkende, clusterparochies van St. Servaas en St. Anna/St. Lambertus en als deken van Maastricht. Deze installatie zal plaatsvinden a.s. zondag om 14.30 in de St. Servaasbasiliek in Maastricht tijdens een plechtige hoogmis.
Lees meer
#
Sint Lambertuskerk centrum voor culturele activiteiten
01 november 2016
De organisatie van de Heiligdomsvaart 2018 heeft de Sint Lambertuskerk in Maastricht gekozen als centrum voor haar culturele activiteiten. Hoogtepunt in het culturele programma is de uitvoering van de Messiah van Händel.
Lees meer
#
Burgemeester en Gouverneur Vrienden van de Heiligdomsvaart
02 september 2016
De burgemeester van Maastricht mevrouw Annemarie Penn-te Strake en de Gouverneur van Limburg dhr. Theo Bovens worden op bijgevoegde foto welkom geheten als eerste ‘Vrienden van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018’. Zij overhandigen aan dhr. Joseph Goumans, voorzitter van de organiserende Vereniging het Graf van Sint Servaas, de bijbehorende folder.
Lees meer
Film 'Over Sint Servaas en de Romeinen'
02 juni 2016
Tijdens de Heiligdomsvaart van Maastricht in 2011 bezochten ruim 1.000 jongeren de Maastrichtse St. Servaasbasiliek. De vele positieve reacties die dat bezoek opleverde zijn de uiteindelijke basis geweest voor het onderwijsproject ‘Over Sint Servaas en de Romeinen’. Nu is de gelijknamige film beschikbaar voor iedereen.
Lees meer