Programma

De Heiligdomsvaart Maastricht vindt plaats van 24 mei tot en met 3 juni 2018. Het programma bestaat onder andere uit pelgrimages, vieringen, reliekentoningen en nog veel meer. Daarnaast kunt u verschillende culturele activiteiten bezoeken; denk aan theater, muziek, zang, dans en tentoonstellingen.


Bekijk het programmaimg_3957_5902019667_o.jpg
Samen aftellen tot aan de Heiligdomsvaart 2018


Nieuws

#
Virga Jessefeesten, Euregiobijenkomst op Herkenrode
16 oktober 2017
Op de Abdijsite Herkenrode in Hasselt hielden de ommegangcomités van Maastricht, Tongeren, Susteren en Hasselt hun laatste Euregiobijeenkomst van dit jaar.
Lees meer
#
Studenten van TU Delft brengen bezoek aan Heiligdomsvaartorganisatie
03 oktober 2017
Op maandag 2 oktober bezocht een zestal studenten van de Technische Universiteit van Delft de organisatie van de Heiligdomsvaart Maastricht. Deze 'ingenieurs in spee' werden uitgebreid bijgepraat door een aantal leden van het Heiligdomsvaartcomité over de voorbereidingen op de naderende Heiligdomsvaart.
Lees meer
#
Op weg naar de Heiligdomsvaart met het vocaal ensemble Capella Sine Nomine
19 september 2017
In de aanloop naar de Heiligdomsvaart begint het stilaan een goede traditie te worden dat er de laatste zondag van de maand een gastkoor acte de présence geeft tijdens de H. Mis van 11.30 uur in onze Sint Servaasbasiliek. Zondag 24 september a.s. verwelkomen we van harte het vocale ensemble Capella Sine Nomine.
Lees meer
#
Presentatie Cultureel programma Heiligdomsvaart Maastricht tijdens Parcours op 10 september
25 augustus 2017
Optreden tussen 13.00 uur en 14.00 uur in de hal van het stadhuis. Het culturele programma dat een belangrijk onderdeel vormt van de Heiligdomsvaart 2018 wordt op 10 september a.s. gepresenteerd tijdens het Parcours te Maastricht. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur zullen er in de hal van het Maastrichtse stadhuis verschillende presentaties en optredens plaatsvinden, die een eerste inkijk geven in het culturele programma dat in zijn compleetheid te zien zal zijn tijdens de Heiligdomsvaart te Maastricht van 24 mei t/m 3 juni 2018.
Lees meer
#
Virga Jessefeesten Hasselt staan op punt van beginnen
21 juli 2017
In Maastricht vieren we al honderden jaren de Heiligdomsvaart. In Hasselt kent men ook een Heiligdomsvaart. Daar worden al eeuwenlang de zogenaamde Virga Jessefeesten gevierd. Om de zeven jaar wordt Hasselt omgetoverd in een bijzonder plek met een buitengewone sfeer rondom de Virga Jesse, het Mariabeeld dat in Hasseltse basiliek staat. Haar naam verwijst naar het Oude Testament waarin de Twijg van Jesse aan een omgehakte boom ontspruit - een teken van hoop.
Lees meer
#
Op weg naar de Heiligdomsvaart met Sint Urbanus Zang en Vriendschap
19 juni 2017
In de aanloop naar de Heiligdomsvaart in 2018 staat de H. Mis van 11.30 uur op zondag in de Servaasbasiliek te Maastricht in het teken van gastvrijheid. Op zondag 25 juni mogen wij het kerkkoor Sint Urbanus Zang en Vriendschap uit Belfeld begroeten.
Lees meer