Programma

De Heiligdomsvaart Maastricht vindt plaats van 24 mei tot en met 3 juni 2018. Het programma bestaat onder andere uit pelgrimages, vieringen, reliekentoningen en nog veel meer. Daarnaast kunt u verschillende culturele activiteiten bezoeken; denk aan theater, muziek, zang, dans en tentoonstellingen.


Bekijk het programma


Nieuws

#
Grameer luidt bij uitvaart Philip Houben
28 april 2017
​A.s. zaterdag 29 april zal vanuit de Sint Servaasbasiliek ‘de Grameer’ om 10.40 uur worden geluid als eerbetoon aan de overleden Maastrichtse oud-burgemeester Philip Houben.
Lees meer
#
Tijd voor de lintjes
26 april 2017
Zo rond Koningsdag worden weer de Lintjes uitgedeeld. Zo ook aan de heer W.P.M. van Haaren (Walter). Hij werd benoemd tot Lid In de orde van Oranje door burgemeester Penn te Strake in de Kanunnikenkelder van de Sint Servaesbasiliek.
Lees meer
#
6 mei 2017: Op weg naar de Heiligdomsvaart
29 maart 2017
Een jaar voor de officiële opening van de eerstvolgende Heiligdomsvaart Maastricht, trekt zaterdag 6 mei aanstaande een processie vanuit de St. Martinuskerk in Wyck naar de St. Servaasbasiliek in het centrum van Maastricht. Hiermee wordt aangegeven dat Maastricht op weg gaat naar de 55e uitgave van de Heiligdomsvaart, die de titel draagt ‘Doe goed en zie niet om’, en die plaats zal vinden van 24 mei tot en met 3 juni 2018.
Lees meer
#
Trichter voor jarige Joseph Goumans
23 maart 2017
​Voorzitter Joseph Goumans van het Graf van Sint Servaas, is zondagochtend 19 maart onderscheiden met de Trichter. De penning die bij dit eerbewijs hoort werd hem na de hoogmis van de Sint Servaasbasiliek in handen gegeven door burgemeester Annemarie Penn – te Strake.
Lees meer
#
Euregiodag 15.03.2017
13 maart 2017
​Op de foto de leden van het Euregiocomité, een samenwerkingsverband van de Kroningsfeesten van Tongeren, De Virga Jesse Feesten van Hasselt en de Heiligdomsvaarten van Susteren en Maastricht.
Lees meer
#
Sjevraoje bij welkom in de Sint Servaasparochie
03 december 2016
In aanloop naar de Heiligdomsvaart in 2018, mogen we pastoor-deken John Dautzenberg welkom heten in de Sint Servaas parochie. De nieuwe deken vertelt over zijn rol in de Heiligdomsvaart en wat het thema ‘Doe goed en zie niet om’ voor hem betekent. 
 

Wie bij kersverse deken Dautzenberg aanbelt, wordt welkom geheten door zijn hond Joep. Tijdens zijn ommetjes met Joep, verkent de pastoor de omgeving van zijn nieuwe parochie. Op 6 november werd hij als deken van Maastricht geïnstalleerd in de Sint-Servaasbasiliek. Hij beleefde het als een “enorm indrukwekkende dag”. Hij leerde die dag zijn eerste Maastrichtse woord: “Ik kreeg sjevraoje bij de intocht”.
Lees meer