img_3957_5902019667_o.jpg
Samen aftellen tot aan de Heiligdomsvaart 2018

Programma

De Heiligdomsvaart Maastricht vindt plaats van 24 mei tot en met 3 juni 2018. Het programma bestaat onder andere uit pelgrimages, vieringen, reliekentoningen en nog veel meer. Daarnaast kunt u verschillende culturele activiteiten bezoeken; denk aan theater, muziek, zang, dans en tentoonstellingen.


Bekijk het programma


Sfeerimpressie Heiligdomsvaart

Onderstaande video - die met dank aan HoutVideo tot stand kwam - geeft een impressie van wat u kunt verwachten van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018.Nieuws

#
​BARMHARTIGHEID GEFOTOGRAFEERD
12 maart 2018
Het Centre Céramique heeft de primeur de eerste van een reeks tentoonstellingen ter gelegenheid van de Heiligdomsvaart 2018 te presenteren. Op 25 maart a.s. (van 14.30 tot 17.00 uur) wordt de expositie 'BARMHARTIGHEID. BEELDEN VAN NAASTENLIEFDE' geopend.
Lees meer
#
Boekpresentatie ‘Servaas Achterna’ op zondag 11 maart
27 februari 2018
Eerste exemplaar aan loco-burgemeester van Maastricht. Het boek ‘Servaas Achterna’, dat speciaal wordt uitgegeven in het licht van de naderende Heiligdomsvaart Maastricht, wordt op zondag 11 maart gepresenteerd in Boekhandel Dominicanen. Loco-burgemeester Bert Jongen, tevens wethouder van cultuur, ontvangt het eerste exemplaar uit handen van voorzitter Joseph Goumans van de organiserende Vereniging het Graf van Sint-Servaas. Iedereen is van 12.15 tot 13.00 uur welkom bij deze boekpresentatie.
Lees meer
#
Rijnlandlezing 2018 in het teken van duurzaamheid en barmhartigheid als opdracht voor overheid en samenleving
22 februari 2018
​Donderdag 31 mei wordt door de Provincie Limburg de 3e Rijnlandlezing in het gouvernement aan de Maas georganiseerd. Deze editie, waaraan wordt meegewerkt door de organisatie van Heiligdomsvaart Maastricht, heeft als titel: ‘Doe goed; duurzaamheid en barmhartigheid als opdracht voor overheid en samenleving’. Spreker vanuit de wereldlijke invalshoek is ZKH Prins Jaime de Bourbon de Parme, ambassadeur bij de Heilige Stoel voor het Koninkrijk der Nederlanden. Spreker vanuit de kerkelijke invalshoek is de uit Limburg afkomstige Mgr. Bert van Megen, pauselijk nuntius in Zuid Soedan en Eritrea.
Lees meer