Virga Jessefeesten Hasselt staan op punt van beginnen

In Maastricht vieren we al honderden jaren de Heiligdomsvaart. In Hasselt kent men ook een Heiligdomsvaart. Daar worden al eeuwenlang de zogenaamde Virga Jessefeesten gevierd. Om de zeven jaar wordt Hasselt omgetoverd in een bijzonder plek met een buitengewone sfeer rondom de Virga Jesse, het Mariabeeld dat in Hasseltse basiliek staat. Haar naam verwijst naar het Oude Testament waarin de Twijg van Jesse aan een omgehakte boom ontspruit - een teken van hoop.

De Virga Jessefeesten in Hasselt vinden dit jaar plaats in de periode van 5 -20 augustus 2017. De vier ommegangen vormen de kern van de Hasseltse Virga Jessefeesten. Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw Virga Jesse wordt dan door de straten gedragen. Intussen beelden honderden deelnemers het tweeduizend jaar oude verhaal uit van een moeder en haar zoon. De ommegangen in Hasselt vinden plaats op zondag 6, 13 en 20 augustus om 15.00 uur en op dinsdag 15 augustus om 19.30 uur.

Meer informatie over het programma van de Virga Jessefeesten in Hasselt kunt u vinden op de website:www.virgajessefeesten.be