Burgemeester van Maastricht en Gouverneur van Limburg zijn ‘Vrienden van Heiligdomsvaart 2018’

De burgemeester van Maastricht mevrouw Annemarie Penn-te Strake en de Gouverneur van Limburg de heer Theo Bovens worden welkom geheten als eerste ‘Vrienden van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018’. Zij overhandigen aan de heer Joseph Goumans, voorzitter van de organiserende Vereniging 'het Graf van Sint Servaas', de bijbehorende folder. Beide bestuurders onderstreepten hiermee het belang van de Heiligdomsvaart voor de stad Maastricht en de Provincie Limburg en toonden tevens hun persoonlijke betrokkenheid. ‘De Heiligdomsvaart is een traditie die we in stand moeten houden en waaraan we alle medewerking zullen verlenen’ aldus burgemeester en gouverneur.

De Vereniging 'het Graf van Sint Servaas' heeft voor de realisatie van de Heiligdomsvaart een fonds opgericht. ‘Naast vele handen is er ook veel geld nodig’ zegt Joseph Goumans als voorzitter van de vereniging. Dit fonds biedt een aantal mogelijkheden aan mensen die de Heiligdomsvaart 2018 financieel willen ondersteunen. Bij verschillende kerken in Maastricht komen folders waar mensen in kunnen aangeven op welke manier zij de Heiligdomsvaart willen ondersteunen en natuurlijk is er de website www.heiligdomsvaartmaastricht.nl waar men zich eveneens kan aanmelden.

De 55e Heiligdomsvaart Maastricht zal plaatsvinden van donderdag 24 mei 2018 t/m zondag 3 juni. De Vereniging 'het Graf van Sint Servaas', verantwoordelijk voor de organisatie van de 7-jaarlijkse Heiligdomsvaart, is begonnen met de voorbereiding op het grootste religieuze en culturele evenement in onze gewesten. Als thema voor de Heiligdomsvaart 2018 is gekozen voor ‘Doe goed en zie niet om’. Een tekst die staat op een van de Limburgse wegkruisen en zeer actueel is in onze tijd.