Maastricht maakt zich op voor de viering van de 55e Heiligdomsvaart: Op 24 mei 2018 is het zover. 11 dagen lang staat de stad bol van de activiteiten.

De eerste bekende Heiligdomsvaart in Maastricht was al in 1391 en al snel werd het zo’n succes dat Maastricht overspoelt werd door pelgrims en bezoekers. Toen stonden vooral reliektoningen centraal. Na de toning bliezen de naar schatting telkens tienduizend pelgrims op het Vrijthof op hun pelgrimshoorns. Het moet een oorverdovend kabaal zijn geweest!

Maar wat is de Heiligdomsvaart eigenlijk? En wie was Sint Servaas? Waarom kwamen er zoveel pelgrims naar Maastricht? En hoe merk je dat nu eigenlijk nog? Wil je op een leuke manier te weten komen wat er allemaal aan de hand is, dan is deze wandeling iets voor jou.

Een lokale gids neemt je mee door het oude Maastricht en laat je kennis maken het oude verhalen en legendes. Je ziet hoe Maastricht omgaat met deze grote erfenis en er zelfs een hedendaagse draai aan weet te geven.

De tocht eindigt bij de Basiliek op het Vrijthof, dus als je nog meer wilt ontdekken kun je aansluitend de Basiliek van Sint Servaas met de rijke schatkamer bezoeken voor meer traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst.

Duur: Ongeveer 1,5 uur
Prijs: € 7,50
Taal: Nederlands
Vertrekpunt: Het Dinghuis | Maastricht Visitor Center

Zie ook: https://www.bezoekmaastricht.nl/uitagenda/19841025...